Marja de Boer
Lyssna

Dorien Geusebroek is 8 jaar als ze voor de keus staat voor een vervolg instrument op de blokfluit. Haar twijfel zit tussen de harp en de viool. Maar op het moment dat zij voor het eerst een viool op haar schouder voelt, is ze verkocht. Ze weet op dat exacte moment meteen “dit is hét instrument dat bij me hoort”. Na jaren lessen te volgen en ervaring op te doen in orkesten en ensembles, groeit Dorien op tot een volwaardig violiste. Tijdens een klassiek concert in de kerk speelt Dorien haar solo. Niet verwonderlijk raakt Marja op slag verliefd door dit spel.  

In 2010 kruisen daarom de muzikale wegen van singer-songwriter Marja de Boer en violiste Dorien Geusebroek. Zij bouwen samen verder aan wat Marja eens solo begonnen is. Wanneer de samenwerking echt goed op gang raakt, komt Marja erachter dat Dorien een mooi zuivere sopraanstem heeft. Uiteraard wordt deze gaandeweg ook steeds meer ingezet. Haar hoge geluid contrasteert met Marja's rauwe randje, waardoor verhaallijnen nog meer opgetild worden.

In maart 2016 houden zij audities voor een eventueel muzikaal toegevoegde waarde. Harm Oosterhof, een creatieve bassist uit Ede, meldt zich. Vanaf dat moment is hij dan ook niet meer weg te denken met zijn melodieuze spel. Zorgend voor een fijn fundament waarop Lyssna haar nummers bouwt.

Het gevolg? "Lyssna"! (uit te spreken als luusna, betekent luister) "Alles begint met luisteren", een filosofie die deze muziekgroep aanhangt. Luisteren om te kunnen ontvangen, creëren en uiteindelijk over te dragen. Hun Engelstalige zelfgeschreven nummers met gitaar, viool, tweestemmige zangpartijen en bas, zorgen voor een optreden vol romantiek, humor en levenslessen. Laat je verrassen door dit eigen geluid en Lyssna! 

 

 

 

 

Reacties

Sandy Raaijmakers op 20-06-2016 19:06

Genoten van jullie bij FĂȘte de la Musique afgelopen zaterdag 18 juni! Prachtig spel met prachtige stemmen!

ditsy op 27-05-2016 21:24

Toppie om jullie weer te horen In Ermelo de 27e mei.

en het terrasweer werkte ook goed mee!

Paula op 27-05-2016 20:49

Geweldig goed gedaan

Marga Nijman op 27-05-2016 20:32

Zag jullie op 27 mei in Ermelo....ben echt onder de indruk....fantarctische muziek.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld