Marja de Boer
Nieuws rond muziekmakerij...

2015:

 

December:

We (Dorien en ik) hebben een fijn optreden gehad bij podiumcafé Peter en Leni in Steendam.

Zeer gastvrije uitbaters die de combinatie van hun liefde voor muziek en heerlijk huisgemaakt eten als motiverende factor gebruiken om mensen een fijne, gedenkwaardige avond te bezorgen. We hebben hier erg fijn gespeeld.

Mensen weten waarvoor ze komen, dus als singer-songwriter duo hadden we te maken met zeer aandachtig luisterpubliek. Een graag geziene gast, Richard Wagenaar, recensieschrijver voor The Next Gig was hier ook bij aanwezig en zorgt met zijn woordkunsten voor de nodige publiciteit.

Op: thenextgig.weebly.com/recensies-2015.html zijn twee recensies over mij/ons te vinden. Enjoy!

          

Oktober:

Voor mensen die mij/ons gevolgd hebben is de naam van de nieuw-gevormde band achter Marja de Boer geen nieuws. Vanaf 29 januari 2016 zal het officieel zijn. De (weder)geboorte van "Lyssna" zal op deze avond officieel gevierd worden. Zorg dat je hierbij bent, want het belooft een bijzondere avond te worden. Details hierover volgen nog...

 

Augustus:

We hebben de audities erop zitten en gaan lekker achter de schermen uitproberen en muziek creëren. Met verschillende muzikanten gaan we kijken of er een mogelijke samenwerking plaats zal vinden in de nabije toekomst, dus wie of wat dat zal zijn, dat blijft nog even achterkamertjes politiek ;) Uiteraard zijn we (Dorien en ik) als duo beschrikbaar om muziek te maken vóór de schermen. Dus blijf ons vooral boeken! Op foto's in de Galerij is te zien wat we de afgelopen tijd uitgespookt hebben. Ook worden er plannen gesmeed om een nieuw album op te nemen. Kortom, genoeg in de dop! Blijf onze voortgang volgen op deze pagina en op facebook en laat ons weten wat je vindt. Stay tuned ;)

Januari:

We zijn van start gegaan met audities. De maand juni gebruiken we om verschillende muzikanten langs te laten komen. Ken of ben je iemand die een mooie bijdrage zou kunnen leveren aan een traditioneel geluid? Meld je dan nu snel aan! 

Ik had eerder het idee om als duo/bandje de naam "Lyssna" te dragen. Dit plan is echter van de baan! De reden is simpelweg verwarring. Mijn geschreven singer-songwriter muziek wordt in verschillende formaties gebruikt. Vandaar dat we verder gaan als "Marja de Boer & Band".

We willen over niet al te lange tijd graag wat nummers op cd gaan zetten. Maar daar over binnenkort meer...

Onze eerste muzikale opdracht van het jaar ligt in Etten-Leur. Bij Michiel Bouwmeester zijn we te gast in zijn programma "Showcase" van de online radiozender "Universe radio" (www.universeradio.nl) waar overigens onze showcase nog steeds te beluisteren is. Wij hebben bij het creëren hiervan erg veel lol gehad, veel gelachen, maar zijn ook flink diep de muziek in gedoken.

 17-01-'15 Studio Etten-Leur

 

 


2014:

Én we zijn weer van start! Er was het afgelopen jaar een beetje onduidelijkheid over de vorm die de muziek aan zou nemen. Het duurt bij mij nu eenmaal een beetje langer, maar meer en meer richt ik mijn leven in rondom de muziek. Het mag steeds een grotere plek innemen. Mijn wens is om binnen niet al te lange tijd op semi-professionele basis flink aan de slag te kunnen. Het uiteindelijke doel is professioneel muzikant te worden. Hoe? Tja, dat weet ik nog niet precies, maar ik ben "On my way".

Naast het vormen van een duo, heb ik de ambitie om nog veel meer te doen met muziek. Als singer-songwriter blijf ik uiteraard onderweg, maar ik sta ook open voor nóg weer andere vormen. Dit jaar is er voor mij een nieuwe mogeijkheid toegevoegd om nóg meer met muziek bezig te zijn. Het bandje "BadJazz" is ontstaan. Een coverbandje waar ik later meer over zal vertellen. Mijn eigen muziek zal echter altijd de grootste plek innemen.

 

2012:

Het is alweer even geleden dat ik hier iets heb getypt. Toch is het de afgelopen tijd niet stil geweest rondom de muziekmakerij. Dorien en ik zijn steeds meer richting "duo"aan het gaan. We hebben alweer een aantal prachtige optredens achter de rug. In het voorjaar zijn we bij Riemer en Walinga langs geweest. Een sprookjesachtige boekwinkel, waar onze muziek paste bij de sfeer, de geur en de geluiden die in dit pand hangen.

We doen uiteraard weer mee aan fête de la Musique om de zomer in te luiden. Dit doen we in de bibliotheek van Ermelo. Hier hebben we een mooie middag met een leuke fanbase!

We kleumen kouw op de fancy faire in Nunspeet, waar een hoop mensen in touw zijn voor het goeie doel. Ondanks het regenachtige, zeer winderige weer, is de sfeer goed en optimistisch!

Een eerste officiële uitnodiging en boeking om te spelen is voor een opening van een website op het landgoed in Putten. Een steeds meer professionele wijze van optreden lijkt ons eigen te worden.

Vlak voordat we naar Duitsland vertrekken, hebben we nog een optreden op Staverden. Het is een prachtige zomerdag doordrenkt van zonneschijn. De mensen genieten op Bourgondische wijze van de natuur, het eten, een drankje, het weer en hopelijk van onze muziek. Ik krijg de ruimte om te experimenteren met het vertellen van verhaaltjes en grapjes rondom de liedjes. Dit wordt fantastisch ontvangen door het fijne publiek dat hier zit. Ook het samenspel van Dorien en mij gaat fantastisch! Iedere noot die verkeerd gaat zal er wel horen, want ze vallen me niet op. Kortom, een prachtige dag voor muziekmakerij!

Daarna vertrekken Dorien en ik naar Duitsland om daar 2 weken vakantie te genieten. De tweede dag bezoeken we daar muziekvrienden, waar we 's avonds liederen mee uitwisselen. Om en om "begeisteren" we elkaar. Dorien en ik leren elkaar in deze twee weken beter kennen en we gaan uiteraard een dag naar Trier waar we straatmuzikant uithangen! "Dit heb ik nu altijd al eens willen doen"denk ik nog.

Wanneer we terugkomen, hebben we vrijwel geen tijd om bij te komen van de reis, want de dag daarop gaan we weer een open podium optreden verzorgen bij kasteel Staverden. Wederom een zonovergoten dag! Het terras zit vol. Mensen zijn opperbeste stemming en genieten. Er komen bekenden en dat is erg fijn!

 

 Om de zomervakantie mooi af te sluiten, gaan Dorien en ik op 4 augustus naar Woerden. We zijn uitgenodigd om op te treden bij RPLFM. De sfeer is fantastisch. Ik ben wel wat zenuwachtig, maar het interview verloopt leuk. Er worden interessante vragen gesteld op dito manier door de, naar mijn mening, zeer professionele interviewer, Maarten Verduijn. We krijgen de kans om vier nummers te spelen. Met daverend applaus wordt gereageerd door het liefdevolle publiek. 

 

  

Terugblik & Toekomstplannen...

Het is een bewogen jaar geweest, waarin we mooie projecten hebben gehad (o.a. het op muziek zetten van "de Kus" een gedichtencyclus van Michel Martinus) onderweg nog muziek geschreven en gecreëerd, fijne optredens mochten verzorgen, maar ook zo onze ups en downs hadden. Wietse, de gitarist heeft sinds januari een blessure aan zijn hand, waardoor hij voorlopig geen gitaar meer mag spelen. Dorien en ik vinden dat heel vervelend, wensen hem veel beterschap toe en bedanken hem voor de reeds bewezen diensten en fijne gitaarmelodieën die hij heeft meegegeven. We hopen dat hij zich snel weer bij ons kan voegen!

                  

        Een impressie van "de Kus" op de opening  van  

                  Kulting Harderwijk, mei 2011 met Michel Martinus

                   

 

 

Maar hoe nu verder? Dorien en ik zijn op zoek naar muzikanten die ons willen en kunnen versterken. We hebben nu een paar keer met verschillende goeie muzikanten op mogen treden, waardoor we erachter zijn gekomen dat een zeker fundament ontbreekt binnen onze muziek. Wij zoeken mensen, muzikanten, die zich net als wij, in dienst kunnen stellen van elkaar om het doel van muziek creëren te verwezenlijken. Uit ervaring hebben wij beiden gemerkt, dat als er een duidelijke click is, dit heel snel gaat en optredens niet lang uit hoeven blijven! Dus ken je toevallig een gezellige en goeie drummer, percussionist, cajunist, bassist, contrabassist, pianist, banjospeler, fluitist, harpist, saxofonist, triangelist, etc. etc. die ons zou willen versterken? Of ben je nu zelf zo'n iemand die we zoeken? Meld je dan door een mail te sturen naar info@marjadeboer.nl. We zijn ook te vinden op de site: muzikanten in jouw stad. Ondertussen zijn we weer hard aan het studeren op"de Kus". Dit doen we van harte met fado/flamencogitarist Fred Kapelle.

Van El Mundo naar Antwerpen

Afgelopen vrijdag 30 september was een drukke doldwaze dag vol muziekmakerij! Dorien en ik gingen tussen de middag langs bij Ab de Haas om een interview af te geven en wat liedjes in te spelen in zijn programma "El Mundo" op Harderwijk FM. Dit is te beluisteren bij muziek. Het was erg gezellig en hebben op een fijne manier onder het genot van een kopje thee (zoals wij graag doen) heerlijk muziek kunnen maken en ons verhaal verteld.

Hierna moesten we gauw onze biezen pakken en naar Antwerpen vertrekken voor ons volgende optreden. Ik hoop dat ons in de toekomst nog veel meer van dat soort dagen te wachten staan!

M&M's Estrado

Estrado en Filmhuis Harderwijk gaan met een vaste regelmaat zgn. M&M's aanbieden. Een combinatie van film en "live" optredens van artiesten. Hierbij gaan we steeds uit van een thema. Afgelopen vrijdag 23 september deden wij in bijzondere formatie de aftrap. Dorien zoals gewoonlijk op viool en backing vocals, ik gitaar en zang, maar om het geluid wat voller te maken, Daniël Besselsen op gitaar en bas en Tim de Boer op drums.
Er werd een fantastische film gedraaid, namelijk "Once", waarvan we de soundtrack hebben gespeeld. Film en muziek waren een goeie combinatie, ook wat thema betreft. Een ierse singer-songwriter... Het was een mooie avond!

   Reacties

Hermien op 31-08-2014 13:10

Leuk dat je weer op je website schrijft!!!!

Hoop gauw weer wat te zien van je.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld